coronamaatregelen en verhuizen

Stel u heeft net een nieuw huis aangeschaft en u moet gaan verhuizen tijdens de huidige coronatijd. Hoe gaat dat precies in zijn werking? Ten eerste is er goed nieuws, de verhuizing kan namelijk gewoon doorgaan, al zijn er wel wat maatregelen waar u en de verhuizers rekening mee moeten houden.

Ziekteverschijnselen

Om te beginnen gelijk maar de belangrijkste maatregel voor beide partijen. Is er iemand met ziekteverschijnselen dan kan deze persoon niet aanwezig zijn.

Aantal personen

Het aantal personen dat bij elkaar mag zijn wordt per 1 juli opgeschroefd maar hierbij geld nog wel de afstand van anderhalve meter. Kunt u deze afstand niet waarborgen dan zullen er minder mensen aanwezig mogen zijn om te helpen.

Hygiƫne

Zorg er voor dat het genoeg ontsmettende middelen klaar staan voor uzelf, mensen die helpen en de verhuizers. Zo kan iedereen zijn of haar handen regelmatig wassen en zorgen we er voor dat het virus zo min mogelijk kans krijgt om overgedragen te worden.

Inpakken

Probeer zelf zoveel mogelijk spullen in te pakken zodat de verhuizers eigenlijk alleen in contact komen met andere mensen bij het in- en uitladen van de spullen op de oude en nieuwe locatie.

Hoe gaan de verhuizers om met de coronamaatregelen

Verhuisbedrijven geven zelf aan het liefst zo weinig mogelijk contact te hebben met mensen van buitenaf. Hoe aardig het ook is om te helpen met tillen, begin hier niet aan. De verhuizers die u komen helpen proberen onderling contact al zoveel mogelijk te vermijden, dus contact met mensen van buitenaf moet helemaal tot een minimum beperkt worden. Heeft u een locatie met een lift of gaat u naar een locatie met een lift? Dan is het de bedoeling dat alleen de mensen van het verhuisbedrijf in de lift staan en geen andere personen. Dit omdat de lift juist een ruimte is waar het virus makkelijk overgedragen kan worden.

Vaak komt een verhuisbedrijf vooraf langs om de boel te inventariseren, dat zal nu in de meeste gevallen via videobellen gebeuren. En misschien het allerbelangrijkst, wanneer iemand ziekteverschijnselen heeft, wees dan eerlijk en probeer dit niet te verzwijgen. Komen de verhuizers hier vooraf of tijdens de verhuizing achter dan zullen zij zich terugtrekken van de opdracht.

Voor meer informatie over dit onderwerp: