Gaat u zakelijk verhuizen? Dan u veel zaken moeten regelen en doorgeven zodat u vanaf uw nieuwe locatie gelijk een vliegende start kunt maken. Een van de zaken die u moet regelen bij een zakelijke verhuizing is uw energiecontract.

Bij een bedrijfsverhuizing heeft u twee opties; of nu gaat uw huidige zakelijke energiecontract meeverhuizen of u sluit een nieuw zakelijk energiecontract af. Welke keuze u maakt ligt onder andere aan de nieuwe locatie en aan uw huidige energiecontract. Gaat u naar een nieuw pand waarvoor uw huidige energiecontract niet toereikend is, dan kunt u samen met uw huidige energiemaatschappij kijken of er wat aangepast moet worden, of u kunt zoeken naar een nieuwe energiemaatschappij. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de energietarieven op het moment van verhuizen veel gunstiger zijn waardoor het afsluiten van een nieuw energiecontract loont. Bekijk dan wel altijd of u te maken heeft met een opzegboete en of deze door de nieuwe energiemaatschappij vergoed wordt.

Uw zakelijk energiecontract meeverhuizen

Wanneer uw zakelijke energiecontract nog doorloopt en u niet gaat overstappen, dan zult u uw huidige contract moeten meeverhuizen. Zorg er wel voor dat u uw verhuizing op tijd doorgeeft, dit voorkomt extra kosten van de netbeheerder wanneer uw energie gebruikt zonder daarbij een energiecontract op uw nieuwe adres te hebben. Ook is het goed om naar uw huidige kosten te kijken, gaat u naar een groter bedrijfspand verhuizen? Dan is het goed om naar uw maandelijkse kosten te kijken en deze eventueel te verhogen. Een groter bedrijfspand verbruikt meer energie en door de kosten gelijk al te verhogen voorkomt u verrassingen aan het einde van het jaar bij de jaarafrekening. Dit kan u ook samen met de energieleverancier bepalen die bijvoorbeeld kijkt naar het energieverbruik van de vorige eigenaar van het pand of van vergelijkbare bedrijfspanden en zo een realistisch beeld kan geven van uw nieuwe energieverbruik.

Uw overstap doorgeven aan uw huidige energiemaatschappij gaat in de meeste gevallen erg simpel. U kan uw zakelijke verhuizing energie bijvoorbeeld online of via de telefoon doorgeven.

zakelijk energiecontractblog

Overstapboete bij zakelijke verhuizing

Net als bij particuliere contracten kunnen energiemaatschappijen de overstapboete vergoeden wanneer u kiest voor een nieuw zakelijk energiecontract. Daar zitten vaak nog wel een aantal regels aan verbonden maar in de meeste gevallen pakt dit gunstig uit voor u. Bij Vattenfall gelden bijvoorbeeld de volgende regels bij een zakelijke overstapboete MKB:

 

  1. U in de afgelopen 12 maanden al een overstapkorting op hetzelfde product hebt gekregen
  2. U het aanvraagformulier voor de overstapvergoeding niet naar waarheid hebt ingevuld
  3. U binnen één jaar u contract met Vattenfall beëindigt