Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, betaalbaar wonen in Amsterdam is lastig, heel lastig. De gemiddelde vraagprijs van huizen in Amsterdam is namelijk €400.000. Bij onze zoektocht op Funda hebben we de lat steeds iets lager moeten leggen en de prijs steeds wat hoger. In deze tijden van een krappe woningmarkt hebben wij de lat van ‘betaalbaar’ in Amsterdam op een maximaal van €300.000 gelegd. Wij weten ook dat dit eigenlijk te hoog is voor een starter, maar wanneer het om tweeverdieners gaat zijn er misschien wel mogelijkheden. Wanneer u op zoek bent naar een huis als alleenstaande starter, dan wordt het helemaal lastig. Dan is het echt lang sparen of genoegen nemen met gemeentes buiten Amsterdam. Verhuizen naar Amsterdam is niet voor iedereen weggelegd.

Barbusselaan 307 Amsterdam Bijlmer €225.000 k.k.

De goedkoopste interessante woning die wij gevonden hebben bevindt zich in de Bijlmer vlakbij metrostation Amsterdam Strandvliet en vlakbij trein en metro station Duivendrecht. Deze locatie is zeker nog niet heel verkeerd, de woning is redelijk dicht bij de snelweg A2 en A9 en met de metro zit je zo in Amsterdam Zuid of Amsterdam Centrum. Wat werkgelegenheid betreft bevindt de woning zich zeker op een goede locatie omdat veel bedrijven zich in dit stadsdeel bevinden.

De woning zelf is behoorlijk strak ingericht en voor de koper lijkt het alsof er niet te veel kosten aan een verbouwing besteed te hoeven worden. Zeker als wanneer we kijken naar de keuken en de badkamer welke redelijk modern zijn. Deze woning kost ook minder dan het gemiddelde in Bijlmer Centrum, dat is namelijk €240.000.

Barbusselaan 307 Amsterdam

https://www.funda.nl/koop/amsterdam/appartement-87513380-barbusselaan-307/

Johannes Meewisstraat 53 I Amsterdam Slotermeer-Noordoost €250.000 k.k.

Bij deze woning wordt gelijk weer duidelijk dat de locatie erg bepalend is voor de prijs van een woning. De woning ziet er namelijk minder strak uit dan de eerder genoemde woning in de Bijlmer, maar ligt wel vlakbij station Sloterdijk. Daarnaast is de woning ook nog redelijk in de buurt van het centrum. Op de fiets naar het centrum gaan is zeker een optie wanneer u hier woont. Autogebruikers zitten ook goed, want de woning ligt ook dicht bij de A10 waardoor u binnen no time op de snelweg zit.

Wanneer u de woning koopt zal er hier en daar zeker nog wel geklust moeten worden, de woning is minder strak dan de voorgaande woning. Wel ligt de woning onder de gemiddelde vraagprijs in Slotermeer-Noordoost, de gemiddelde prijs is €265.000.

Johannes Meewisstraat 53 I Amsterdam

https://www.funda.nl/koop/amsterdam/appartement-41155244-johannes-meewisstraat-53-i/

Pieter Calandlaan 226 E Amsterdam Osdorp Midden €295.000 k.k.

Weer een woning aan de rand van Amsterdam in Nieuw-West, Osdorp om precies te zijn. Deze woning is net wat groter dan de voorgaande woning en ziet er op het eerste oog nog redelijk strak uit. De woning bevindt zich in de buurt van een winkelcentrum, altijd goed! En belangrijker, bij deze woning zit zelfs een prima dakterras! De flat is in 2006 gebouwd dus alles is nog in een behoorlijke nieuwstaat.

Zijn er nog nadelen? Ja zeker, qua OV dan. Oké er rijdt een tram door de straat, maar de metro en de trein liggen net wat verder. Voor de metro kunt u naar de Heemstestraat en voor de trein en metro is station Amsterdam Lelylaan het meest dichtbij. Een voordeel dat de woning verder uit het centrum ligt is dan wel weer dat er meer groen in de omgeving is en de Sloterplas ligt vlakbij. De woning ligt ook ver onder de gemiddelde vraagprijs van Osdorp-Midden, die ligt namelijk op €339.500.

Pieter Calandlaan 226 E Amsterdam

https://www.funda.nl/koop/amsterdam/appartement-41155177-pieter-calandlaan-226-e/

Ruimzicht 65 Amsterdam Osdorp-Oost €300.000 k.k.

We blijven nog even in Amsterdam Osdorp, daar vinden we de woning die ons maximale budget van €300.000 kost. Daarvoor krijgt u wel een redelijk ruime gecombineerde woon en eetkamer met een open keuken. De woning ziet er nog redelijk strak uit waarbij de douche en keuken zeker nog gebruikt kunnen worden door de nieuwe kopers. Ook zit er nog een klein balkon bij de woning waar u makkelijk met twee man kunt zitten. Leuk om te weten is dat deze woning vrijwel aan de Sloterplas ligt, dus als u van buiten sporten houdt dan kan u uw hart ophalen!

Voor het OV ligt de woning iets minder gunstig, wel met een tramhalte in de buurt. Maar voor de trein en metro zult u naar station Amsterdam Lelylaan moeten gaan. Deze woning ligt overigens wel boven de gemiddelde huizenprijs in Osdorp-Oost, dat is namelijk €285.000.

Ruimzicht 65 Amsterdam

https://www.funda.nl/koop/amsterdam/appartement-41094753-ruimzicht-65/

Van Woustraat 89 I Amsterdam Nieuwe Pijp €300.000 k.k.

Is er dan echt geen woning te vinden in het centrum van Amsterdam tot en met €300.000? Nou oké de Nieuwe Pijp moeten we dan net meetellen met het centrum. Het is natuurlijk niet het centrum maar ligt wel tegen de Grachtengordel aan en dichtbij de Amstel. Hoe Amsterdams wilt u het hebben? Maar voor de locatie zal u wel wat moeten inleveren en dat is ruimte. De woning is namelijk maar 39 vierkante meter groot. Dus hier wordt echt voor de locatie betaald, niks mis mee wanneer u een starter bent en veel op pad bent.

Wat positief is aan deze woning is dat het redelijk opgeknapt is met een zeer nette badkamer. Dat vinden wij niet vaak, meestal gaat het in deze buurt voor deze prijzen om verouderde huizen. De gemiddelde vraagprijs van de Nieuwe Pijp ligt dan ook op €425.000. Daar ligt deze woning ver onder!

Van Woustraat 89 I Amsterdam

https://www.funda.nl/koop/amsterdam/appartement-41151997-van-woustraat-89-i/