Terwijl de huizenprijzen maar blijven stijgen, zelfs tijdens de coronacrisis is het de vraag of er nog betaalbare woningen in de grote steden te vinden zijn. In ons vorige artikel over Amsterdam bleek al dat dit onder de €200.000,- eigenlijk onmogelijk is. Maar hoe zit dat met de huizenprijzen in Den Haag? Wij gingen weer op onderzoek uit via Funda.

Omdat de gemiddelde vraagprijs van huizen in Den Haag op €300.000,- proberen we nu geschikte woningen te vinden voor onder de €250.000,-. Maar ook hier kunnen wij vooraf al zeggen dat de kans klein is dat u een geschikte woning van onder de €250.000,- gaat vinden in Den Haag. In ieder geval zeker niet in het centrum buiten de Schilderswijk en Laakkwartier wat toch redelijk in de buurt van het centrum is. Voor bedragen over de €250.000,- bent u toch meer aangewezen op de buitenwijken van Den Haag. Al hoeft dat natuurlijk geen probleem te zijn, want wat voor Den Haag zeker een voordeel is, is dat u vrijwel overal dicht bij het strand zult wonen.

 

Uitgeeststraat 171 Den Haag Leyenburg €199.500,- k.k.

De goedkoopste interessante woning die wij in Den Haag hebben kunnen vinden ligt in de wijk Leyenburg, ook wel bekend van het Leyenburg Ziekenhuis wat er vlakbij ligt. In de wijk Leyenburg is er vooral gebouwd van 1950 toen Den Haag aan het uitbreiden was. De woning ligt vlakbij het OV-knooppunt Leyenburg, deze OV hub maakt de woning interessant qua bereik. Vanaf Leyenburg vertrekken er namelijk 2 trams, één tram richting Leidschendam die via het centrum gaat en de randstadrail naar Zoetermeer die ook via het centrum gaat. Daarnaast zijn er nog verschillende busverbindingen naar het Westland en Delft en sinds kort de nieuwe busverbinding naar Rotterdam The Hague Airport. De snelweg is ook makkelijk te bereiken via de N211 die op de A4 uitkomt.

De woning is in dit geval een appartement van 70m² met twee slaapkamers, iets wat voor starters zeker interessant is. In het huis zelf is te zien dat de keuken nog redelijk strak is, het toilet en de badkamer zien er ook nog redelijk uit. Alleen de huidige kinderkamer zal waarschijnlijk opgeknapt moeten worden. Een studiekamer zou in deze ruimte ook niet misstaan. De prijs van dit appartement ligt iets boven de gemiddelde vraagprijs in Leyenburg, dat is momenteel €190.000,-.

woning uitgeeststraat den haag

https://www.funda.nl/koop/den-haag/appartement-41107942-uitgeeststraat-171

 

Valkenbosplein 19 p Den Haag Valkenboskwartier €225.000 k.k.

Een huis voor deze prijs in deze buurt vindt u niet zo snel. Het Valkenboskwartier is echt een prima wijk in Den Haag om te wonen en ligt ook dicht bij het centrum en Scheveningen. Buurten als het Statenkwartier, Duinoord en het Zeeheldenkwartier liggen vlakbij waar veel leuke horeca zit. En natuurlijk ligt het centrum vlakbij, wat makkelijk op de fiets te bereiken is. Het OV in deze buurt is ook geen probleem, vanaf de Laan van Meerdervoort kan u de tram naar het centrum pakken of richting Scheveningen. Voor de auto is de buurt iets minder vriendelijk, maar dat geldt eigenlijk voor alle buurten rond het centrum van Den Haag.

Het nadeel van in een leuke buurt wonen is dat de huizen duurder zijn en u vaak meer betaalt voor een minder grote oppervlakte. Het appartement zelf ziet er zeker nog netjes uit en is niet verouderd. Qua renovatie zal het allemaal meevallen maar de inrichting dient natuurlijk naar eigen smaak gedaan te worden. Het appartement ligt wel onder de gemiddelde vraagprijs van het Valkenboskwartier, dat is namelijk €275.000,-.

woning valkenboskwartier den haag

https://www.funda.nl/koop/den-haag/appartement-87552714-valkenbosplein-19-p/

 

Burgemeester Patijnlaan 476 Den Haag Archipelbuurt €225.000,- k.k.

Ook hier weer een ‘betaalbare’ woning in een dure buurt van Den Haag. Voor een bedrag onder de €250.000,- was dit wel één van de appartementen die het dichtst tegen het centrum aan ligt en ook nog eens in een leuke buurt. De lokale is echt fantastisch natuurlijk! Op loopafstand van het centrum, want voor u het weet staat u al op het Noordeinde. En aan de andere kant tegen de Scheveningse Bosjes aan waar voldoende natuur is. Heerlijk om nog even een wandeling te maken of een rondje te gaan hardlopen.

Hier betaalt u wel echt vooral voor de buurt, het gaat namelijk om een appartement met één slaapkamer van 52m². In het appartement zelf zal ook nog wel het één en ander moeten gebeuren want het ziet er allemaal nog wat ouderwets uit, zeker als u van een wat strakker design houdt. Maar het appartement ligt wel onder de gemiddelde vraagprijs van de Archipelbuurt, niet schrikken, dat is namelijk €519.000,-.

woning burgemeester patijnlaan den haag

https://www.funda.nl/koop/den-haag/appartement-41184744-burgemeester-patijnlaan-476/

 

Leersumstraat 83 Den Haag Leyenburg €249.000,- k.k.

De laatste ‘betaalbare’ woning zit nog net onder onze grens van €250.000,- maar dat scheelt niet veel. Dit huis ligt net als het eerste huis in de wijk Leyenburg richting het Zuiderpark. Qua openbaar vervoer iets verder van het OV knooppunt af maar wel in de buurt van verbindingen naar Den Haag Centraal Station en Den Haag Holland Spoor. Iets wat vanaf hier op de fiets ook prima te doen is, zeker nu beide stations over een vernieuwde fietsenstalling beschikken.

Het leuke aan dit huis is dat er naast een klein balkon een etage hoger nog een groter dakterras is met een schuifpui vanuit de slaapkamer. Dit is zeker een groot pluspunt! De badkamer en de keuken kunnen wel een opknapbeurt gebruiken, dat is dan misschien weer een nadeel aan dit huis. Maar qua oppervlakte 86m², de wijk en het balkon en dakterras is dit toch echt een prima woning. Helaas is de markt wel zo dat als wij vergelijken met andere huizen we moeten zeggen dat dit een prima prijs is. Dat blijft toch wel een beetje pijnlijk.

woning leersumstraat den haag

https://www.funda.nl/koop/den-haag/appartement-41192820-leersumstraat-83/