Een huis vinden in Den Haag is in deze tijden geen makkelijke opdracht, zeker niet wanneer iemand als starter op zoek gaat naar zijn of haar eerste huis. Eerder schreven wij al dat het haast onmogelijk is om een huis te vinden van 250.000 euro of lager. Een bedrag wat voor de meeste starters waarschijnlijk nog veel te hoog is. Want als u gaat kopen dan zal u zelf ook nog een deel van het bedrag moeten inleggen, niet alles kan bij de hypotheek gestopt worden. Dan wordt het toch tijd om de horizon te verbreden en eens te kijken op de huurmarkt.

Een huis huren in Den Haag is toch veel te duur?

Dat was eerst ook mijn gedachte, maar als ik zo rondkijk dan zijn er zeker nog wel wat betaalbare opties bij. En dat zelfs in sommige buurten waar ik niet durf te kijken voor een koophuis omdat die daar zeker onbetaalbaar zijn. Neem bijvoorbeeld een appartement op de Bierkade in Den Haag, een huurprijs van 825 euro voor ruim 80m2 is echt niet verkeerd! Zeker als er straks weer evenementen gehouden kunnen worden, dan zit u in de zomer toch perfect bij Jazz in de gracht? Natuurlijk zijn er ook duurdere opties te vinden, maar een appartement wat te huur staat voor ruim 1600 euro in het Noordeinde is nou eenmaal zoveel waard. En zo zijn er nog wel meer interessante huurwoningen in Den Haag te vinden.

appartement bierkade den haag

Waar moet ik dan kijken voor interessante huurwoningen?

Een website die ik tegenkwam was Huurstunt.nl, dit is een platform waar het heel makkelijk zoeken en filteren is naar huurwoningen. Op dit platform kunnen zowel makelaars als particuliere hun huurwoning aanbieden waardoor het aanbod van Huurstunt uniek is. De woningen zijn daarnaast ook nog eens direct beschikbaar wat het ook een handig platform maakt voor iemand die met spoed op zoek is naar een huurwoning. Zeker bij huurwoningen is het vaak lastig om een woning te vinden die direct beschikbaar is. Zoals ik al beschreef verschillen de prijzen op het platform enorm, er zijn huurwoningen voor het hogere segment maar er zijn ook zeker starters woningen te vinden. Zelfs voor studenten zijn er betaalbare huurwoningen te vinden, wanneer ik filter op een maximum prijs van 500 euro krijg ik nog steeds een ruim aanbod te zien met woningen die ook in de buurt van de Haagse Hogeschool zitten.

Kan ik beter kopen of huren?

Dit is echt een vraag die per persoon zal verschillen. Een koopwoning omdat u dan zelf iets opbouwt en ergens investeert, maar er zitten ook risico’s aan verbonden. De prijzen van de huizen zijn momenteel zo hoog dat het maar valt te zien of een huis bij de verkoop straks winst oplevert. We hebben dit gezien tijdens de financiĆ«le crisis waarbij huizen met onderwaarde werden verkocht en mensen in de problemen kwamen. Bij een huurwoning zijn deze risico’s er niet, alleen bouwt u daar zelf niks mee op, maar u lijdt ook geen verlies wanneer u naar een andere woning gaat. Alles heeft natuurlijk met budget te maken en met de tijd hoe lang iemand van plan is ergens te wonen.