Wanneer u gaat verhuizen dan wilt u dat uw nieuwe huis zo goed mogelijk beveiligd is en dat beveiligen begint al bij de voordeur. Voor een goed slot op de voordeur kun je bijvoorbeeld terecht bij een gerenommeerde slotenmaker als Veiligheidssleutel. Bij dat soort bedrijven weet u zeker dat u een goed advies krijgt met betrekking tot welk slot u moet nemen. Dit zullen sowieso sloten zijn met een SKG 3 certificering of hoger. Daarnaast kan u nog geadviseerd worden over het aanbrengen van extra sloten op de deur of anti inbraakstrips.

Een andere manier hoe inbrekers regelmatig binnen dringen is door het binnendringen via ramen. Natuurlijk is geen enkel raam beveiligd tegen het kapot maken van het glaswerk, maar dit is ook niet de manier hoe inbrekers vaak binnenkomen. Dat gaat meestal gepaard met te veel lawaai en het valt ook nog eens extra op. Nee, ramen die op een kier staan zijn vaak veel interessanter voor inbrekers. Denk bijvoorbeeld aan kleine raampjes boven de toilet of in de badkamer. Deze kunt u het beste beveiligen met een barrièrestang in het midden van het raam.

Bent u toch bang dat de inbrekers door het glaswerk willen komen? Dan is er altijd nog de optie om gebruik te maken van inbraakwerend glas. Bij inbraakwerend glas zit er tussen de twee glasplaten aan de buitenkant in het midden een aantal lagen kunststof. Door deze lagen kunststof kan bijvoorbeeld een baksteen niet zomaar door de ruit heen vliegen en is het haast onmogelijk door de ruit heen te komen. Een wat goedkopere manier is werken met speciaal anti inbraakfolie, maar dit is minder stevig dan inbraakwerend glas.

Wat natuurlijk ook nog zou kunnen helpen is het plaatsen van een rolluik. Rolluiken zijn niet zo sterk dat inbrekers en door worden tegengehouden, maar het is wel een extra barrière voor een inbreker wat meer tijd kost en extra opvalt.

inbreker huis

Wat als u zelf de sleutels vergeten bent?

Wat nou als uw huis zo goed beveiligd is en u zelf de sleutels vergeten bent? Stel u bent net verhuisd naar Weert en u heeft de verkeerde sleutels meegenomen en u kunt daardoor niet naar binnenkomen? Neem dan contact op met een gerenommeerde slotenmaker Weert om zo uw deur open te krijgen. Uiteraard zal een gerenommeerde slotenmaker dit niet meer veel geweld doen, maar juist op een manier waarop de deur en het slot zo weinig mogelijk schade oplopen, of liever gezegd helemaal geen schade.