Gaat u verhuizen naar een nieuw huis of een bestaande woning? Vergeet dan niet om naast de inrichting ook naar de buitenkant te kijken. Kijk bijvoorbeeld en naar de voordeur van uw huis, toch een beetje het visitekaartje van mensen die op bezoek komen. En daarbij is niet alleen het design van belang, maar ook het soort materiaal waarvan een voordeur gemaakt is. Qua materiaal is er de keuze uit aluminium, staal, hout en kunststof. In dit artikel gaan wij het hebben over kunststof voordeuren. Waarom kunststof? Omdat hier een aantal voordelen aan zitten en de kosten van kunststof voordeuren niet al te hoog zijn.

 

Voordelen van een kunststof voordeur

Kunststof deuren vergen weinig onderhoud, zeker in het geval van geverfde deuren is dit een groot voordeel ten opzichte van houten deuren, waarbij de verf na verloop van tijd kan gaan bladeren. Ook heeft u bij kunststof geen last van houtrot of slijtage zoals dat bij houten deuren wel het geval is. Kunststof deuren zijn daarnaast prima schoon te maken met een sopje op basis van water en een schoonmaakmiddel.

Wat ook meespeelt bij kunststof deuren is dat deze zelfs een betere isolatie hebben dan aluminium deuren. Hout isoleert wel goed maar daar komt wel meer onderhoud bij kijken zoals hierboven beschreven is.

Een ander groot voordeel van kunststof deuren is dat deze erg robuust zijn en daarmee ook een grote veiligheid bieden tegen inbrekers. De deuren raken minder snel beschadigd en vaak hebben kunststof voordeuren ook een meerpuntssluiting waardoor het inbreker extra lastig gemaakt wordt. Om het nog lastiger te maken kan u ook nog kiezen om veiligheidsglas in de deur te plaatsen zodat inbrekers nu via het glas een opening kunnen forceren. En als u dan toch bezig bent, zorg dan ook voor een goed en veilig slot op de deur!

kunststof voordeur

Keuze uit meerdere designs

Omdat kunststof deuren onderhoudsarm zijn, zijn deze deuren vaak in meerdere designs beschikbaar. Deuren van hout en aluminium kunnen ook geschilderd worden maar dan komt er meer onderhoud bij kijken en bestaat de kans dat de verf afbladert. Kunststof deuren kunnen door middel van goed sluitende en kleurvaste coatings of kleurfolies in alle mogelijk denkbare kleuren geleverd worden. Dus wanneer u voor kunststof deuren kiest heeft u een ruime keuzen uit verschillende voordeuren, isoleert u de woning beter dan met verschillende andere deuren en bent u ook nog eens goedkoper uit. Daarbij komen nog eens de voordelen van een goed geïsoleerd huis waardoor u bespaart op de energierekening!