Wanneer u een nieuw huis koopt met daarbij een mooie tuin dan wilt u natuurlijk niet dat u alleen bij mooi weer van de tuin kunt genieten. Hoe fijn zou het zijn om ook bij mindere temperaturen lekker te kunnen genieten. U kunt hierbij denken aan het plaatsen van een terrasoverkapping voor in uw tuin. Bij een terrasoverkapping hoeft u niet alleen te denken aan een standaard overkapping, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden dan alleen een overkapping.

 

Soorten terrasoverkappingen

Vaak wordt er bij een terrasoverkapping aan een veranda van hout gedacht. Dit is inderdaad één van de mogelijkheden, maar een veranda bescherm alleen tegen zon en regen. Hier kunt u niet het hele jaar zitten, als de temperatuur daalt zal deze ook dalen onder de veranda.

Wat ik niet wist is dat er ook complete terrasoverkappingen zijn compleet met glazen ramen en schuifpuien. Deze kunt u van binnen verwarmen als het nodig is, want door het glaswerk kan het in de winter ook een aangename temperatuur zijn in de terrasoverkapping wanneer de zon schijnt. Zo’n complete terrasoverkapping is van alle gemakken voorzien, zo kunt u er voor kiezen om bijvoorbeeld led verlichting in het dak te verwerken. Of de terrasoverkapping van binnen in te richten als een soort van tuinhuis waar u heel het jaar kunt verblijven, zo wordt het echt een verlengde van uw eigen huis en creëert u op die manier veel meer leefruimte. Dit is niet alleen ten gunste van uw eigen woongenot maar zorgt ook nog eens voor een waardevermeerdering van uw woning, een prima investering dus!

terrasoverkapping

 

Voordelen van een terrasoverkapping

 

Bescherming tegen de zon

Naast bescherming tegen de regen biedt een terrasoverkapping ook bescherming tegen de zon. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van een zonnescherm, maar wanneer het te hard waait kan een zonnescherm niet gebruikt worden in verband met eventuele schade.

 

Handig voor het opslaan van tuinmeubelen

Wanneer u zelf niet onder de terrasoverkapping zit heeft u genoeg ruimte om de terrasoverkapping te gebruiken voor de opslag van uw tuinmeubelen. Deze kunnen in de meeste gevallen gewoon het hele jaar droog buiten blijven staan want de overkapping bescherm tegen de regen.

 

Toch een uitbouw zonder vergunning

In de meeste gemeentes heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van een terrasoverkapping. Dit scheelt weer in de kosten voor een bouwvergunning en het plaatsen van een terrasoverkapping is ook nog eens goedkoper dan het plaatsen van een uitbouw.

Bent u enthousiast geworden over terrasoverkappingen? Neem dan eens een kijkje bij Mijnterrasoverkapping!