Wanneer u gaat verhuizen en uw nieuwe huis beschikt over een kelder of het huis heeft een zonder wat een luik open gaat, denk dan ook eens aan de verschillende mogelijkheden met een vloerluik. Met een vloerluik kan u verschillende kanten op qua design. Als u een keuze gaat maken voor de vloer is het wel handig om hierbij ook rekening te houden met het vloerluik, het is namelijk mogelijk wanneer u een vloerluik op maat laat maken om het vloerluik in de rest van de vloer op te laten gaan. Dan wordt het vloerluik gemaakt van hetzelfde materiaal als de rest van de vloer, alleen aan de randen van het vloerluik is dan te zien dat het op een vloerluik gaat.

 

Verschillende soorten luxe vloerluiken

Het vloerluik dat mijn voorkeur heeft is een glazen vloerluik. Zeker wanneer u over een wijnkelder beschikt dan is een glazen vloerluik een mooie oplossing. Dit straalt klasse uit van bovenaf en u krijgt zo al een inkijkje van boven in wat er in de wijnkelder zoal te vinden is. Zeker voor de trotse wijnbezitter is dit een mooie manier om de collectie een mooie plek te geven. Goed om te weten, een vloerluik hoeft niet volledig van glas te zijn, maar er kan een een deel van het vloerluik van glas voorzien worden.

vloerluik wijnkelder

 

Glas is niet alleen voor wijnkelder ideaal, ook op een zolder kan glas juist mooi uitkomen doordat het net wat meer verlichting geeft. Zeker als er verder op een zolder minder verlichting is, is het gebruik van glas aan te raden.

En nu we het toch over luxe hebben. Wist u dat u ook gebruik kunt maken van elektrische vloerluiken? Deze vloerluiken werken met een afstandsbediening en gaan door het gebruik van de afstandsbediening open of dicht. Handig wanneer u iets naar boven of naar beneden moet tillen en u beide handen nodig heeft. Let er wel op als u een elektrisch vloerluik besteld dat u deze bij een echte specialist bestelt. Dan weet u zeker dat het vloerluik bijvoorbeeld geruisloos open en dicht gaat. En daarnaast gaat het ook om de veiligheid, een vloerluik moet ook met de hand open en dicht gemaakt kunnen worden wanneer de stroom uitvalt.

Het is belangrijk om hier ook naar te vragen wanneer u voor een elektrisch vloerluik gaat. Als u op zoek bent naar zo’n specialist dan zouden wij Linfi aanraden, dan weet u zeker dat u met een specialist te maken heeft en zij hebben al veel ervaring met het maken van vloerluiken op maat.