Groningen is een populaire levendige stad waar een goede mix is tussen ouderen, mensen met gezinnen en studenten. Dat maakt dat er altijd wat te beleven is en de stad ook rijk aan cultuur is. In deze tijd waarin de huizenprijzen alsmaar blijven stijgen en het woningaanbod kleiner is dan de vraag maakt dat de populariteit van Groningen ook een nadeel is als u wilt verhuizen naar Groningen. Dan is het lastig om een huis te vinden wat binnen het budget past omdat er tegenwoordig vrijwel alleen maar overboden wordt. Wanneer u op zoek bent naar een woning is het daarom verstandig om met een makelaar in Groningen samen te werken.

 

Waarom gebruik maken van een makelaar in Groningen?

Zeker in deze tijd is het belangrijk om samen te werken met een makelaar die de markt goed kent en weet wat er te koop staat in Groningen en tegen welke prijs. De huizenmarkt is tegenwoordig zo op hol geslagen dat mensen zich gek laten maken en te veel mee gaan bieden om een woning welke het bedrag eigenlijk niet waard is. Een goede lokale makelaar heeft zelf genoeg referentiemateriaal en kent de buurten als geen ander. Zo weet u of de buurt waar u wilt gaan wonen ook echt bij u past.

makelaar in groningen

 

Een appartement kopen in Groningen

Een appartement vinden in Groningen is zeker niet makkelijk, de huizenmarkt is zoals eerder al beschreven op hol geslagen, maar voor het kopen van een appartement is het vaak nog erger. De gemiddelde vraagprijs van een huis is in Groningen momenteel al 239.405 euro afgaande op de gemiddelde vraagprijs op Funda. Dit komt neer op een gemiddelde vraagprijs van 2.680 euro per vierkante meter. Daarmee zou de prijs van een klein appartement van 50 vierkante meter al uitkomen op 134.000 euro. Zeker voor starters is dit een behoorlijk bedrag. Kijkend naar het aanbod op Funda liggen de prijzen zelfs nog hoger dan 134.000 euro, het goedkoopste appartement is daar 150.000 euro met een oppervlakte van 44 vierkante meter.

Een appartement kopen in Groningen kan dus een hele opgave zijn. Het voordeel van een makelaar als NAMACO is dat u vooraf een gratis zoekopdracht kunt opgeven. Hierbij geeft u vooraf uw wensen op en gaat de makelaar op basis daarvan aan de slag om een geschikte woning te vinden. Het voordeel is dat u niet eerst zelf woningen uitkiest en het geringe aanbod er niet voor zal zorgen dat u zich gek laat maken en daardoor misschien een woning aanschaft die niet helemaal bij u past. Het is beter om bij uw eigen wensen te blijven en daardoor misschien iets langer te wachten met het aankopen van een woning.