Zoals u ongetwijfeld weet en wellicht op dit moment ervaart; er komt een hele hoop kijken op het moment dat u gaat verhuizen. Een van de laatste dingen waar u aan zal denken wanneer u aan verhuizen denkt is het aanmelden bij een of meerdere nieuwe sportverenigingen. Om dit onder de aandacht te brengen schreven we dit artikel!

 

Hoe lang kan ik wachten met het aanmelden bij een nieuwe sportvereniging?

Het verschilt van sport tot sport hoe vroeg u erbij dient te zijn voor wat betreft de aanmelding bij de nieuwe vereniging. Bij sommige sporten kunt u zich namelijk niet midden in het seizoen aanmelden waar u bij andere sporten dezelfde dag nog terecht kunt.
Laten we als voorbeeld de sportschool nemen als sportvereniging waar u zich zeer snel kunt aanmelden. Wanneer u uw nieuwe huis betrekt kunt u daarna in uw sportkleren naar de sportschool lopen en uzelf inschrijven en direct gaan sporten.

Als we het bijvoorbeeld hebben over een sport als voetbal is het vaak lastig om gedurende het seizoen in te stappen omdat de teams al ingedeeld zijn en de competitie al aan de gang is. Ook dient u zich over te schrijven bij de KNVB van club naar club wat vaak lastig gaat midden in het seizoen.

Een heel ander voorbeeld dat tijdens het aanmelden in sommige gevallen flexibel is, is een golfvereniging. Een golfvereniging werkt in sommige gevallen namelijk met kortingsstaffels wanneer het seizoen gaande is. Naarmate de maanden vorderen krijgen golfers bijvoorbeeld iedere maand 10% extra korting op het jaartarief tot het einde van het jaar. In andere gevallen, wanneer we over wat luxere golfbanen spreken, dient u zich al twee jaar van te voren aan te melden omdat u goedgekeurd dient te worden door een commissie en volgens een bepaald puntensysteem een benodigd aantal punten nodig hebt om in te stappen.

golfen en verhuizen

Conclusie: het verschilt nogal qua sport in hoeverre u rekening dient te houden met aanmelden bij een nieuwe vereniging. En dan verschilt het binnen sporten ook nogal eens op basis van de regels die de betreffende vereniging opgesteld heeft.

 

Hoe lang van tevoren moet ik me afmelden bij mijn huidige sportvereniging?

Aanmelden is één ding, maar het kan natuurlijk ook helemaal de andere kant op. Want bij sommige sportverenigingen zit u met opzegtermijnen welke niet misselijk zijn. Laten we eens wat sportverenigingen en hun opzegtermijnen op een rijtje zetten:

  • Sportschool: vaak zit je hier met een opzegtermijn van minimaal een maand, afhankelijk van wanneer u een abonnement hebt genomen. Als u pas een maand sport bij de sportschool zit u er soms wel een jaar aan vast.
  • Voetbalvereniging: bij een voetbalvereniging moet je rekening houden met de kosten welke tot het einde van het seizoen doorlopen. Meld u dus ruim voor het einde van het seizoen af voor het opeenvolgende seizoen
  • Golfvereninging: bij de meeste golfverenigingen kun je uitgaan van een opzegtermijn van minimaal een kwartaal van te voren. Zeg uw abonnement dus op voor 1 oktober, anders kan het weleens een duur geintje gaan worden. Dat betekent dat geen nieuwe golfclubs, golfballen, een nieuwe Jucad golftrolley of ander equipment. Dat wordt op een houtje bijten.