Wanneer u een verhuizing op de planning heeft staan, dan vraagt u zich waarschijnlijk af wat dit ongeveer zal gaan kosten. Begrijpen we! We geven u daarop graag het antwoord. De kosten van een verhuizing lopen erg uiteen – u kunt tenslotte zelf de verhuizing uitvoeren of uitbesteden aan een verhuizer. Kiest u ervoor om de verhuizing zelf te doen? Dan is dit een stuk goedkoper – echter kost het u ook meer tijd.

Zelf verhuizen of de verhuizing uitbesteden aan een verhuisbedrijf?

Bij een verhuizing heeft u in principe twee opties: of u voert de verhuizing zelf uit, of u laat dit doen door experts: een verhuisbedrijf. De verhuizing uitbesteden aan een professioneel verhuisbedrijf kost meer, maar levert u ook veel op. We sommen de voor- en nadelen hieronder voor u op.

De verhuizing zelf doen: de voordelen

 • U bent flexibeler. Het huren van een busje kunt u vaak nog lastminute doen, dus u zit niet gebonden aan een specifieke datum.
 • Het kost minder. Wanneer u alles zelf doet en alleen een derde partij nodig hebt voor het huren van een verhuisbus, dan kost de verhuizing een stuk minder dan wanneer u met een verhuisbedrijf zou verhuizen.

Zelf verhuizen: de nadelen

 • Het kost u meer tijd en moeite. Eigenlijk spreekt dit voor zich: het kost u meer tijd en bovenal bent u zelf bezig, in plaats van dat de verhuizers het werk voor u doen.
 • Er is meer kans op schade aan uw inboedel en woning. Zelf bent u geen expert in het vervoeren van grote meubelstukken. De kans dat u dus bijvoorbeeld tegen muren aanstoot of de bus niet op de juiste manier inlaadt, is aanwezig.
 • U zal hulp in moeten schakelen van vrienden of familie. Er komt veel kijken bij een verhuizing en veel mensen onderschatten wat hiervoor nodig is. Daarom zal u dus de nodige hulp van vrienden of familie moeten krijgen, want alleen of samen is een verhuizing een flinke uitdaging.

Verhuizen met een verhuisbedrijf: de voordelen

 • U kan zelf achteroverleunen. Wanneer u de verhuizing uitbesteed, kunt u het vervolgens volledig overlaten aan de verhuizers. Hoe klinkt dat?
 • Minder kans op schade. De verhuizers weten wat ze doen en verhuizen dagelijks de grootste meubelstukken.
 • JUw inboedel is goed verzekerd tijdens het transport. Gebeurt er onderweg iets? Dan is uw inboedel via het verhuisbedrijf goed verzekerd.

De verhuizing uitbesteden: de nadelen

 • Het kost meer. Maar, onderaan de streep bespaart het u ook veel tijd en gedoe!

Heeft u besloten te verhuizen met een verhuisbedrijf? Op Sirelo.nl vind u uitgebreide informatie over de kosten van een verhuizing en nog veel meer relevante info. Hieronder leest u alvast kort op welk bedrag u ongeveer kunt rekenen.

 

Hoeveel kost verhuizen met een verhuisbedrijf?

De kosten van een verhuizing verschillen per verhuisbedrijf. Ieder verhuisbedrijf werkt met eigen tarieven en daarnaast zijn de totale kosten afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan de grootte van uw inboedel, de afstand die het verhuisbedrijf moet afleggen tussen de woningen en de diensten waar u gebruik van wenst te maken.

Wel kunnen we je een indicatie van de kosten geven.

 • Een verhuizing van 21 tot 25 kubieke meter binnen een straal van 10 kilometer, kost gemiddeld €909.
 • Een verhuizing van 61 tot 65 kubieke meter binnen een straal van 81 tot 90 kilometer, kost gemiddeld €2.768.

U ziet dus dat deze prijzen al erg van elkaar verschillen, en dan is er alleen nog maar gekeken naar de grootte van de inboedel en de afstand.

Om de exacte kosten van een verhuizing te achterhalen, is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Zo weet u van een aantal verhuisbedrijven precies wat de kosten zijn en weet u zeker dat u niet te veel betaalt.