Wilt u een huis kopen op Ibiza als vaste woning of als vakantiehuis? Dan is het belangrijk dat u van te voren precies weet waar u rekening mee moet houden. Zo zijn de regels in Spanje niet altijd hetzelfde als in Nederland.

 

Op zoek naar een geschikt huis in Ibiza

Allereerst moet u natuurlijk een geschikt huis vinden op Ibiza. Hiervoor zijn er verschillende websites waar u het huidige aanbod kunt bekijken. Wanneer u een huis gaat kopen raden wij altijd wel aan dit samen te doen met een partij in Nederland die hier gespecialiseerd in is. Vaak kan u bij dat soort websites ook het huidige aanbod aan huizen zien.

 

Een bod uitbrengen op een huis in Ibiza

Net als in Nederland zal u een bod moeten uitbrengen op het huis wat u in gedachten heeft. Dit kan in samenwerking met een Nederlandse partij die het bod voor u bij de verkopende partij neerlegt of u brengt zelf het bod uit.

Belangrijk om te weten wanneer u bod geaccepteerd is, is dat u het huis moet reserveren. Een reservering gaat via een reserveringsdocument en daarbij moet u ook een aanbetaling doen. De aanbetaling is vaak een bedrag tussen €3000,- en €6000,-. Dit valt niet onder de extra kosten, de aanbetaling wordt in mindering gebracht op het afgesproken aankoopbedrag.

 

Een hypotheek aanvragen

Voor het kopen van een huis op Ibiza heeft u een Spaanse hypotheek nodig om de woning te kunnen financieren. Van deze hypotheek dienst u zelf zo’n 30 á 40% in te leggen met eigen middelen. De Spaanse banken financieren maximaal 60 tot 70% van de hypotheek. U zult dus zelf over genoeg middelen moeten beschikken voor de aankoop van een woning in Ibiza. Daarnaast dien je ook voldoende inkomen te hebben en dit te kunnen aantonen. Het inkomen mag u verdienen met loon uit arbeid, zelfstandig ondernemerschap, huurinkomsten of inkomsten uit vermogen.

huis kopen ibiza

 

Andere kosten die bij het kopen van het huis komen

Naast de koopprijs van een huis zijn er ook nog andere kosten die u moet betalen. Dit gaat onder andere om:

  • Overdrachtsbelasting
  • Notaris- en registratiekosten
  • Advocatenkosten
  • Hypotheekkosten
  • Aanbetaling voor niet inwoners van Spanje