Gaat u verhuizen? Dan krijgt u bij voorbaat niet altijd de keuken van uw dromen die u in gedachte had. Behalve wanneer u natuurlijk in een nieuwbouw woning gaat wonen, dan heeft u vooraf zelf de vrijheid te kiezen wat voor een keuken u wilt.

Wanneer u een huis koopt waar al een keuken in zit, hangt het van uw budget af of u de volledige keuken gaat vervangen of dat u de huidige keuken gaat opknappen. Zeker met de huidige huizenmarkt is het niet voor iedereen weggelegd om een nieuwe keuken te laten plaatsen.

 

De keukentrends voor 2022

Gaat u voor een geheel nieuwe keuken? Dan is het goed om te weten wat de keukentrends voor 2022 zijn voor uw keuken inspiratie.

 

1. De leefkeuken

Tegenwoordig is de keuken niet meer een plek waar alleen gekookt wordt. Voor de leefkeuken zijn er twee opties, of de keuken wordt direct bij de woonkamer betrokken of de keuken wordt in een grotere ruimte geplaatst waar bijvoorbeeld ook de eettafel staat. Tegenwoordig wordt er ook steeds vaker een bar als onderdeel in de keuken gebruikt met bijpassende barkrukken.

 

2. Metallic keuken

Donkere kleuren met hier en daar een vleugje koper, metaal look of goud. Met bijpassende verlichting kan dit er fantastisch uitzien. U kunt bij deze trend ook spelen met de keukenbladen, om juist hiervoor bijvoorbeeld voor brons te kiezen.

 

3. De natuurlijke keuken

Als tegenovergestelde van de metallic keuken is de natuurlijke keuken. Door voor een natuurlijke houtlook te kiezen in combinatie met een lichte ruimte en eventueel donkere keukenbladen creƫert u ook een sfeervolle keuken. Het toevoegen van de juiste planten in de keuken kan een natuurlijke keuken helemaal afmaken!

keukentrends 2022

 

4. De klassieke keuken

De klassieke keuken is weer helemaal terug van weggeweest! Bij de klassieke keuken kan er met verschillende kleuren gewerkt worden maar wordt er voor het keukenblad vaak wel hout of een houtlook gebruikt. Ook komt het hout vaak terug in de handvaten van keukenkastjes of lades.

 

5. Kies voor kleur

Gele keukenkastjes of rode? Het maakt niet uit, het is helemaal in om uw favoriete kleuren te gebruiken voor uw keuken. Het grote voordeel van deze trends is dat u dit zelfs kan toepassen op uw huidige keuken. U hoeft echt niet al uw oude keukendeurtjes te vervangen of te verven. Het wrappen van uw keuken kan er ook voor zorgen dat de keuken er weer zo goed als nieuw uitziet en dat in uw eigen kleur!