Wanneer u gaat verhuizen kan het lonen om een nieuw internetabonnement af te sluiten. Zeker wanneer u gaat verhuizen naar een nieuwe regio of stad dan zijn er waarschijnlijk andere internet providers actief dan op de locatie waarvandaan u gaat verhuizen. Ook kan de situatie van de internetaansluiting anders zijn op het nieuwe adres. Misschien heeft u op de nieuwe locatie wel toegang tot een glasvezelnetwerk of misschien had u op uw oude locatie juist wél een glasvezelaansluiting. Daarnaast kan het ook juist voordeliger zijn om over te stappen wanneer u gaat verhuizen, wij zetten een aantal voordelen voor u op een rijtje.

internet vergelijken

 

Er is kans op een welkomstgeschenk of korting

Wanneer u als nieuwe klant in beeld kom bij een internetprovider dan zullen zij er alles aan doen om u als klant binnen te halen. Vaak is het zo dat u bijvoorbeeld de eerste zes of twaalf maanden een lager maandtarief betaalt en dat u ook nog eens een extra TV pakket in de vorm van ESPN of iets anders kunt kiezen.

 

U krijgt een nieuw model TV ontvanger en modem

Als u al lang klant bent bij een provider lijkt het soms wel of u een beetje vergeten bent. U betaalt elke maand netjes het abonnement maar qua aanbiedingen, kortingen of nieuwe apparatuur weten ze u niet meer zo snel te vinden. Vaak heeft u al een TV kastje waar u al jaren mee doet. Een televisieprogramma op pauze zetten? Helaas kan dat met het oude kastje niet. Wel als u overstapt en de beschikking krijgt over een nieuw kastje. Dan kunt up opeens TV op pauze zetten, later terugkijken, series opnemen et cetera.

 

Er is kans op een betere aansluiting

We hebben het al even benoemd, maar misschien is er op uw nieuwe adres wel glasvezel beschikbaar. Dan gaat u opeens naar hele andere dingen kijken tijdens het internet vergelijken. Want niet iedere provider biedt glasvezel aan, of heeft recht op gebruik te maken van het glasvezelnetwerk. Vaak zitten er ook relatief onbekende providers tussen waarbij u internet kunt aanvragen. Dan raden wij u zeker aan om goed te vergelijken welke provider het voordeligst is, maar ook welke provider de beste reviews heeft. Een goedkope internetaansluiting waarbij veel storing is of andere mankementen daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

 

Combineren voor extra korting

Wat ook nog eens extra voordeling kan zijn wanneer u eraan denkt om over te stappen? Om te kijken naar providers waar u al andere abonnementen heeft lopen. Heeft u bijvoorbeeld een mobiel telefoonabonnement, kijk dan eens bij deze provider wat het zou kosten om daar ook televisie en internet af te nemen. Vaak krijgt u dan pakketkorting waardoor u minder gaat betalen, of u meer MB’s krijgt op uw mobiele abonnement. Het kan ook zo zijn dat u daardoor automatisch in aanmerking komt voor een sneller internetabonnement voor lagere kosten.

Kijk dus altijd voordat u gaan verhuizen of het loont om over te stappen en neem niet altijd automatisch gelijk u huidige abonnement mee!