De periode tot aan de verhuizing is vaak een enorm stressvolle periode. Er zijn twee huizen waarvoor iets geregeld moet worden en naast het vervoeren en inrichten van het nieuwe huis komt er ook nog een heleboel papierwerk bij kijken, zoals het aanpassen van adressen et cetera. Nadat u verhuist bent is het natuurlijk nog niet klaar met al het geregel en het doen van aanpassingen in huis. Maar het is wel belangrijk dat u even rust neemt om uzelf weer op te maken voor de volgende stappen.

 

De ochtend na de verhuizing

Maak het uzelf vooral niet te moeilijk de ochtend na de verhuizing. Het is belangrijk om weer te ontspannen en fris te beginnen aan het nieuwe avontuur. Zorg dus voor een lekker ontbijt ’s ochtends, haal bijvoorbeeld lekkere broodjes bij de lokale bakker om deze te leren kennen. Of misschien nog makkelijker, laat ontbijt bezorgen op uw nieuwe adres! Zo kunt u rustig opstarten in uw nieuwe huis zonder dat u rekening moest houden met boodschappen en waar alles staat in uw nieuwe huis. Want zeker wanneer er meerdere mensen geholpen hebben is het altijd zoeken waar iets staat of ligt. U kan het nog zo goed voorbereid hebben, maar dit komt vrijwel altijd terug.

 

De middag na de verhuizing

Het is belangrijk om u snel thuis te voeren in uw nieuwe omgeving, maar het is ook belangrijk dat uw nieuwe omgeving weet wie er is komen wonen. Wij adviseren altijd zo snel mogelijk langs uw nieuwe buren te gaan om kennis te maken. En mocht u het nog niet gedaan hebben, dan is de middag na de verhuizing ook een prima dag om bedankjes te regelen voor iedereen die geholpen heeft bij de verhuizing.

Daarnaast leent de middag zich ook wel om nog wat andere belangrijke zaken te regelen. Er zijn een aantal dingen die u moet regelen na een verhuizing. Het meeste zal u vast en zeker al wel geregeld hebben, maar wij zullen als handvat nog even een korte opsomming geven:

  1. Aanmelden bij de gemeente: Hiermee meldt u aan dat u op een nieuw adres woont en verandert u uw adres in de basisadministratie van de gemeente.
  2. Wijziging van adres doorgeven aan instanties: Denk bijvoorbeeld aan de Belastingdienst, verzekeraars, banken, en abonnementen voor gas, water en licht.
  3. Opzeggen van huidige huur of koopwoning: Als u een huurwoning verlaat, moet u de huurovereenkomst opzeggen. Bij een koopwoning moet u de verkoopakte tekenen.
  4. Verhuizen van gas, water en elektriciteit: U moet contact opnemen met de leveranciers van gas, water en elektriciteit om de verhuizing door te geven en de meters op te nemen.
  5. Verhuizing van internet, tv en telefoon: U moet contact opnemen met uw internet, tv en telefoonleverancier om de verhuizing door te geven.
  6. Verhuizing van post: U moet de postkantoor laten weten dat u bent verhuisd, zodat je post naar uw nieuwe adres wordt gestuurd.

 

De avond na de verhuizing

De avond na de verhuizing kan hetzelfde worden ingevuld als de ochtend na de verhuizing. Probeer vooral te ontspannen en niet te gek te doen, wacht ook even met het uitnodigen van allerlei mensen voor een eventuele housewarming totdat iedereen een beetje gesetteld is. Zeker wanneer u kinderen heeft is het ook belangrijk hen voldoende aandacht te geven en hen ook tot rust te laten komen zodat zij rustig kunnen wennen aan de nieuwe situatie.