Verhuiskosten

Wanneer u een verhuisbedrijf inhuurt voor een verhuizing dan komen er behoorlijk wat kosten bij kijken. Zo betaalt u onder andere een uur tarief voor het aantal verhuizers dat nodig is bij uw verhuizing en daarnaast zullen er ook voorrijkosten en kosten voor het aantal kilometers gevraagd worden. Wilt u verhuizen in het weekend? Dan zullen er hoogst waarschijnlijk extra toeslagen voor gevraagd worden welke variëren van 25% tot 75% afhankelijk van de zaterdag of zondag.

Welke verhuiskosten worden sowieso berekend?

Vaste kosten die vrijwel altijd berekend zullen worden door verhuisbedrijven zijn:

  • Voorrijkosten
  • Uurtarief personeel
  • Materiaal kosten
  • Aantal kilometers

De kosten voor het aantal kilometers verschillen vaak per verhuisbedrijf, bij sommige verhuisbedrijven zijn de 1e 20 kilometers gratis. Let wel op dat verhuisbedrijven het aantal kilometers berekenen vanaf de standplaats van de verhuiswagen, het gaat dus niet alleen om het aantal kilometers van uw oude huis naar uw nieuwe huis.

Extra bijkomende verhuiskosten

Naast de standaard verhuiskosten kunnen er ook extra kosten berekend worden, een aantal voorbeelden van extra kosten die in rekening gebracht kunnen worden zijn:

  • Vergunningen voor bijvoorbeeld het parkeren van de verhuiswagen
  • Extra toeslagen voor het weekend
  • Extra kosten voor een verhuizing met spoed

Heeft u haast bij uw verhuizing? Communiceer dit dan duidelijk met het verhuisbedrijf, als een verhuizing met spoed in het weekend gedaan moet worden kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Deze kosten zullen per verhuisbedrijf verschillend zijn.

Hoe regel ik mijn verhuizing zo voordelig mogelijk?

Wanneer u een verhuisbedrijf nodig heeft is het altijd aan te raden om meerdere offertes van verschillende verhuisbedrijven aan te vragen. Wanneer u offertes aanvraagt zit u nog nergens aan vast en heeft u rustig de tijd om de offertes goed te vergelijken. Vaak zitten er flinke verschillen tussen de offertes waardoor u veel geld kunt besparen op uw verhuizing. Op Watkostverhuizen.nl heeft u de mogelijkheid om met één aanvraag tot 6 offertes van verschillende verhuisbedrijven te ontvangen. Het ontvangen van de offertes is gratis en vrijblijvend en hiermee kunt u wel tot 40% besparen op uw aanstaande verhuizing!

Gratis en vrijblijvend verhuisoffertes aanvragen

Bespaar op je verhuiskosten