Verhuizen en opslag

Wanneer u gaat verhuizen kan het zo zijn dat u niet in één keer alles van de oude locatie naar de nieuwe locatie kunt overbrengen. Of dat het huis waar u nu woont eerder leeg moet zijn dan dat het nieuwe huis opgeleverd kan worden. Dan zal u uw inboedel ergens anders moeten opslaan. Een opslagruimte huren kan daarbij een interessante optie zijn.

 

Op welke manieren kunt u uw spullen voor de verhuizing opslaan

Wanneer u een opslag voor de verhuizing nodig heeft is het goed om te kijken welke mogelijkheden er zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om particulier te huren in een loods of schuur, een garagebox te huren, een opslagruimte bij bekende bedrijven als Shurgard of bij een verhuisbedrijf zelf.

 

Uw spullen opslaan bij een verhuisbedrijf

Vaak is één van de interessante opties om uw spullen op te slaan bij een verhuisbedrijf wanneer dit mogelijk is. Door een totaalpakket af te nemen waaronder de verhuizing en de opslag kan de prijs voordeliger uitvallen dan wanneer u een losse ruimte moet huren voor de opslag. Dit kan u ook benoemen wanneer u verschillende verhuisoffertes bij de aanvraag wanneer u verschillende verhuisoffertes gaat vergelijken. Mochten verhuisbedrijven geen ruimte aanbieden dan kan u altijd nog verder kijken naar andere bedrijven die opslag verhuren.

 

Opslagbedrijven voor uw verhuizing

Opslagbedrijven als Shurgard, Kubus Opslag en Easybox hebben locatie over heel Nederland en kunnen ook uitkomst bieden als het gaat om het opslaan van uw inboedel voor een verhuizing. Om te bepalen hoeveel ruimte u heeft kan u langs gaan bij één van de opslagbedrijven of kijken of zij een online calculator hebben. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat de kosten van deze opslagruimtes ongeveer €125,- tot €200,- per maand bedragen.

 

Inboedelverzekering voor opgeslagen spullen

Let bij het afsluiten van uw contract wel heel goed op de inboedelverzekering, ook wanneer u het bij een verhuisbedrijf opslaat. Bedrijven zijn standaard namelijk niet aansprakelijk voor schade aan uw spullen. Dat bleek ook wel bij de brand bij Shurgard in Zoetermeer, waarbij er honderden gedupeerden waren.

Let bij het afsluiten van de inboedelverzekering ook op de kosten, vaak wordt er een dure verzekering aangepraat die bijvoorbeeld slechts tot €5000,- dekt. De waarde van de inboedel die doorgaans bij opslagruimtes staat is doorgaans veel hoger, zeker als het een verhuizing betreft. En let er natuurlijk goed op in welke situaties u verzekerd bent, denk bijvoorbeeld aan diefstal of brand. Wanneer bent u aansprakelijk en wanneer niet?

 

Offertes voor een verhuizing en opslag

Wilt u gelijk een offerte voor de verhuizing en opslag aanvragen? Geef dan in het onderstaande formulier aan dat u ook opslagruimte nodig heeft en de verhuisbedrijven kunnen dan een offerte op maat maken.

 

Gratis en vrijblijvend verhuisoffertes aanvragen

Bespaar op je verhuiskosten