Wanneer u een nieuw huis gekocht heeft kunt u gelijk nadenken over het duurzaam maken van u nieuwe woning. Daarbij is verlichting iets wat u meestal vaak gebruikt en iets waarop u veel kunt besparen. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gedacht aan het inrichting van uw nieuwe huis met led verlichting? Vanuit de overheid wordt er al geadviseerd over te gaan naar led verlichting, dit is energiezuiniger, dus beter voor de portemonnee en natuurlijk ook voor het milieu. Led verlichting is namelijk 90% zuiniger dan gloeilampen en 85% zuiniger dan halogeenlampen.

Door dit lage verbruik stoot led-verlichting daarbij ook nog eens veel minder CO2 uit. Wanneer er 10 led lampen zo’n 3 uur per dag branden vol branden, stoten zij 211 kg minder CO2 uit dan gloeilampen!

Led verlichting niet alleen zuinig maar ook stijlvol

Natuurlijk is het mooi meegenomen dat led verlichting zuiniger is dan andere vormen van verlichting. Maar met led verlichting kun je qua design ook nog alle kanten op. Ruimtes die zich er goed laten lenen voor led verlichting zijn de keuken, badkamer en serre. Mocht u een tuin hebben dan natuurlijk deze ook niet vergeten, met led verlichting kan u juist de tuin in de avond extra uitlichten.

Een webshop waar ik goede ervaringen mee heb als het gaat om led verlichting is ledinbouwspotsleds.nl. Via deze website kan u verschillende soorten led lampen kopen voor een aantrekkelijke prijs en de lampen worden ook nog eens snel geleverd.

Wat is momenteel de meest populaire ledverlichting?

Trimless spots

Trimless inbouwspots worden ook wel verdiepte inbouwspots of frameless spots genoemd. Dit zijn inbouwspots die geen zichtbare randen op het plafond hebben. Deze spots moeten in het plafond op het stucwerk worden weggewerkt en zorgen daarom voor een strak design. Wilt u weten hoe u zo’n trimmless inbouwspot moet plaatsen of hoe het er uit komt te zien? Bekijk dan de handige onderstaande video van Ledinbouwspotsleds.nl.

GU10 Led spots

GU10 Led spots zijn led spots van Philips. Deze led spots hebben een groot voordeel ten opzichte van standaard led spots. Bij GU10 led spots is er geen externe transformator nodig om de lampen goed te laten werken. Deze transformator zorgt er voor dat standaard led spots werken op een spanning van 12 volt, terwijl er uit het stopcontact een netspanning van 230 volt komt. Standaard led lampen kunnen stuk gaan wanneer deze direct op de netspanning van 230 volt worden aangesloten, daarom zit er bij standaard led lampen een transformator tussen. Bij GU10 lampen is deze transformator echter niet nodig.

Nog zuiniger omgaan met verlichting? Gebruik led dimmers

Bij de webshop ledinbouwspotsleds.nl zijn vrijwel alle led spots in het assortiment dimbaar, dit staat dan ook expliciet op de verpakking van de led lamp. Het enige wat u nodig heeft om hier optimaal gebruik van te maken zijn led dimmers. Let hierbij wel op welke led dimmers u koopt! Wanneer u gaat voor goedkoop, dan kan dat in dit geval best eens duurkoop worden. Dat zit hem echt in de kwaliteit van de led dimmers. Wanneer u gebruik maakt van goedkope led dimmers bestaat de kans dat de led verlichting gaat knipperen of dat u een zoemend geluid hoort. Dit is natuurlijk het laatste wat u wil.

Ledinbouwspotsleds.nl

Heeft u interesse in led spots? Bekijk dan de website van ledinbouwspotsleds.nl, ook voor informatie over het aansluiten van led verlichting of het maken van een lichtplan.