Wanneer u gaat verhuizen is het wel zo logisch om u voor te stellen aan de nieuwe buren. Vaak uit goed fatsoen maar ook omdat het in de toekomst conflicten uit de weg kan helpen. Kan u goed overweg met uw buren dan zal u eerder aangeven wanneer bijvoorbeeld de muziek te hard staat. Ken u uw buren niet? Dan kan harde muziek zomaar uitlopen in een steeds erger wordend conflict met de buren. Want als u uw buren niet kent is de drempel hoger om even langs te gaan. U kan zich dan blijven irriteren totdat de bom barst.

Uit onderzoek van Kadasterdata.nl blijkt dat dertigers zich veel minder snel voorstellen aan hun nieuwe buren. Omdat zij meer op hunzelf zijn en meer contact houden met vrienden en kennissen via social media. Wanneer zij iets of iemand nodig hebben zullen zij dus minder snel bij buren aankloppen. Iets wat vroeger wel meer het geval was.

Lees hier het hele nieuwsbericht op de website van RTL Nieuws.