Wanneer u gaat verhuizen en u wil uw huidige zonnepanelen meenemen dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Of beter gezegd, misschien is het zelfs beter om nieuwe zonnepanelen aan te schaffen omdat het meeverhuizen van zonnepanelen voor extra hoge kosten kan zorgen. In dit artikel leggen wij uit waarom het misschien beter is om toch voor nieuwe zonnepanelen te kiezen of waar u op moet letten wanneer u de zonnepanelen mee wil nemen bij de verhuizing.

Is de nieuwe woning waar u naar toe verhuist wel geschikt voor zonnepanelen?

Alvorens de keuze te maken of meeverhuizen of opnieuw aanschaffen is het natuurlijk natuurlijk nog wel één belangrijke vraag. Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Waar moet u dan op letten? Nou bijvoorbeeld de hellingsgraat van het dak, de oppervlakte en natuurlijk hoeveel zonlicht er op het dak terecht komt. Het plaatsen van zonnepanelen moet natuurlijk wel rendabel blijven.

Wat moet ik allemaal regelen als ik de zonnepanelen mee verhuis?

Allereerst zal u contact moeten opnemen met uw (nieuwe) netbeheerder voor het aanmelden van de adreswijziging. Daarnaast is het in verband met verzekeringen belangrijk dat de zonnepanelen door een vakman geplaatst worden en gekeurd worden door een erkende keurder. De geplaatste zonnepanelen moeten in veel gevallen voldoen aan de  NEN1010 2015 en NEN-EN-IEC62466 eisen voor de keuring.

Zonnepanelen meenemen bij verhuizing

Zonnepanelen vervoeren bij de verhuizing

Wanneer u de zonnepanelen mee verhuist dan dient u deze netjes van uw huidige dak af te halen, te vervoeren en op uw nieuwe dak te installeren. Mensen vergissen zich nog wel eens in de kosten die hierbij komen kijken. Dit dient natuurlijk allemaal zorgvuldig te gebeuren zodat er geen schade ontstaat tijdens het verhuizen.

Kan ik dan toch beter nieuwe zonnepanelen aanschaffen?

Bij uw huidige zonnepanelen is de kans groot dat u deze zonnepanelen al een bepaalde tijd op het dak heeft liggen. De markt voor zonnepanelen blijft zich ontwikkelen en de huidige zonnepanelen worden steeds voordeliger en behalen ook een hoger rendement. Grote kans dat het loont om voor nieuwe zonnepanelen te kiezen omdat het meeverhuizen ook veel geld kost en de nieuwe zonnepanelen misschien wel meer geld gaan opleveren. Daarnaast is de kans ook groter dat wanneer u nieuwe zonnepanelen besteld u hier gelijk een vakkundige installatie bij krijgt zonder dat u daar zelf voor hoeft te zorgen. Vaak gaat dit sneller en weet u dat u binnen één dag energie kunt opwekken en de installatie voldoet ook nog eens aan alle wettelijke normen.