In deze tijden kunnen we daar natuurlijk al snel een heel makkelijk en duidelijk antwoord op geven. Heeft u een energiecontract wat nog voordelig is en nog een tijd doorloopt? Dan zou het het beste zijn om dit contract te behouden en mee te verhuizen. Zeker als u dit contract heeft afgesloten in een periode dat de energieprijzen nog lager waren en u ook voor een vast tarief heeft gekozen in plaats van variabel.

 

Waarom vergelijken?

Heeft u een variabel contract of loopt uw contract af? Dan ontkomt u er niet aan om een nieuw contract af te sluiten. Natuurlijk zijn de prijzen helaas wel een stuk hoger tegenwoordig, maar wanneer u niet standaard een contract verlengd maar ook kijkt naar de mogelijkheden om over te stappen kan dit ook zijn voordelen hebben. Wanneer u een nieuw contract afsluit heeft u vaak een voordeel in de vorm van een gratis product of korting op uw nieuwe energiecontract. Daarnaast zitten er verschillen in de kosten die u per aanbieder betaalt, waardoor energie vergelijken natuurlijk altijd een goede keus is!

Sowieso kan het altijd goed zijn om één keer in de zoveel tijd te controleren of u beter ergens anders energie kunt afnemen of niet door middel van energiemaatschappijen te vergelijken. Er zijn genoeg gratis websites waar u vrijblijvend energie kunt vergelijken en zo weet u zeker dat u niet teveel betaalt. Wat wel belangrijk is wanneer u gaat overstappen is om te kijken of bij een nieuw energiecontract de eventuele opzegboete vergoed wordt. Het zou zonde zijn wanneer u een goedkoper energiecontract aangaat en u moet de overstapboete zelf betalen. Gelukkig wordt deze boete in de meeste gevallen vergoed door het nieuwe energiebedrijf.

 

Moet ik voor variabel of vast tarief gaan

In tijden van een lager energietarief was het voordelig om te kiezen voor een vast tarief, zo wist u zeker waar u aan toe was. Nu de energietarieven hoog zijn kunt ervoor kiezen om een vast tarief aan te gaan met een kortere looptijd. Of toch te kiezen voor variabel en eventueel overstappen op een vast tarief wanneer de energieprijzen weer wat gunstiger zijn. Al blijft het altijd een gok waar u goed aan doet, belangrijk is wel om qua budget altijd van de minst gunstige situatie uit te gaan, zodat u nooit voor een verrassing komt te staan mochten de prijzen nog verder stijgen.

energie vergelijken

 

Groene stroom of niet?

Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract kunt u bij verschillende partijen ook kiezen voor alleen groene stroom of voor bijvoorbeeld voor een pakket waarbij uw energie voor een bepaald gedeelte uit bijvoorbeeld windenergie bestaat. Als u dit belangrijk vindt is het zeker goed om hier naar te kijken, houd er wel rekening mee dat groene stroom vaak wel ietsjes duurder is. Maar natuurlijk wel beter voor het klimaat!