Wanneer u gaat verhuizen, moet u soms ook uw oude woning helemaal kaal opleveren. Door de kopende partij kan er ook gevraagd worden om een eventuele vloer te verwijderen voor de oplevering van uw oude woning. Maar hoe kun u dat nou het vloeren verwijderen?

Gaat het om een laminaatvloer, dan is het natuurlijk meestal geen probleem om dit zelf te verwijderen, zeker niet als het om kliklaminaat met een ondervloer in de vorm van losse platen gaat.
Welke type vloeren zijn moeilijker te verwijderen?

 

Vloeren die u beter door een professional kunt laten verwijderen zijn:

 

  • Parketvloeren
  • Houten vloeren
  • Tegelvloeren
  • PVC vloeren
  • Marmoleum vloeren
  • Kurkvloeren
  • Tapijt vloeren

De reden dat dit soort vloeren moeilijk te verwijderen zijn is dat deze vloeren vaak vast zitten door middel van een stevige lijmlaag. Bij dit soort vloeren is het dan ook niet aan te raden om zelf aan de slag te gaan maar is het beter om de vloer te laten verwijderen door een professional.

 

Wat zijn de kosten voor het verwijderen van een vloer?

De kosten van het verwijderen van een vloer kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, het soort vloer en de moeilijkheidsgraad van het verwijderen. In het algemeen kunnen de kosten voor het verwijderen van de vloer tussen de €500 en €3.000 liggen, maar dit is een ruime schatting en de uiteindelijke kosten kunnen hoger of lager liggen. Het is het beste om offertes op te vragen voor de kosten van een vloer verwijderen bij verschillende aannemers om een precieze prijs te krijgen.

 

En hoe zit het met de ondervloer?

Het verwijderen van een ondervloer is een arbeidsintensieve klus die specifieke kennis en tools vereist. Afhankelijk van het soort ondervloer en de moeilijkheidsgraad van het verwijderen, kan het raadzaam zijn om een professional in te schakelen. Een professional heeft de benodigde tools en kennis om de klus efficiënt en veilig uit te voeren, zonder beschadiging aan de onderliggende vloer of het gebouw. Bovendien garanderen veel professionals een kwalitatieve en duurzame afwerking bij een ondervloer verwijderen.

In het algemeen is het aan te raden om een professional in te schakelen als u geen ervaring hebt met het verwijderen van ondervloeren of als u niet zeker weet hoe u de klus veilig en efficiënt moet aanpakken.