Wanneer u gaat verhuizen zal u veel moeten regelen, naast de bekende en tijdrovende adreswijzigingen zal u bijvoorbeeld ook weer internet en energie moeten aanschaffen in uw nieuwe huis. Belangrijk is ook om na te lopen welke verzekeringen u momenteel heeft die van invloed zijn op uw woning. Daarbij denkt u natuurlijk al gelijk aan een inboedelverzekering. Maar heeft u een auto of brommer verzekerd? Dan is het ook belangrijk om te kijken welke consequenties een adreswijziging daarvoor heeft. De straat of wijk waar u woont is van invloed op de hoogte van een auto, brommer en/of fietsverzekering.

Voor het doorvoeren van adreswijzigingen zouden wij aanraden om gebruik te maken van de Post NL Verhuisservice. Voor een klein bedrag per week kunt u aangeven welke belangrijke bedrijven de adreswijziging krijgen en u kan de post gelijk laten doorsturen naar uw nieuwe adres. Achteraf kunt u nog inzicht krijgen welke bedrijven uw nieuwe adres inmiddels ontvangen hebben.

Nieuwe zorgverleners regelen voor een verhuizing

Gaat u verhuizen naar een nieuwe wijk of gemeente? Dan moet u er ook rekening mee houden dar u nieuwe zorgverleners moet kiezen zoals een huisarts, tandarts en vaste apotheek. Belangrijk hierbij is om te kijken naar de openingstijden en welke noodvoorzieningen er in de buurt zijn. Kiest u bijvoorbeeld voor een huisarts waarbij u in de avonden en in het weekend een stuk verder moet reizen voor hulp dan kan dit misschien meetellen in de keuze. Eventueel kan u uw zorgverzekeraar inschakelen voor hulp bij het kiezen van nieuwe zorgverleners.

Nieuwe school kiezen voor de kinderen

Gaat u verhuizen naar een locatie die te ver is van uw oude huis dan zal u ook een nieuwe school voor de kinderen moeten uitkiezen. Belangrijk hierbij is om de kinderen te betrekken in dit proces. Natuurlijk bent u diegene die de keuze maakt, maar neem uw kinderen ook mee als u naar scholen gaat kijken. Probeer ook alvast de route van uw nieuwe huis naar de nieuwe school samen met uw kind te lopen of te fietsen. Zorg er ook voor dat u uw kind op tijd inschrijft bij de nieuwe school, tot maximaal zo’n 10 weken voor u gaat verhuizen. De scholen hebben namelijk onderling contact wanneer een kind van de ene naar de andere school overstapt. Daarnaast moet er ook voldoende tijd zijn voor een kennismakingsgesprek en een proefdag. Begin dus op tijd met zoeken!

verhuizen wat te regelen

Verhuizen met huisdieren

Wanneer u gaat verhuizen met huisdieren moet u er rekening mee houden dat dit voor huisdieren ook een stressvolle periode is. Een hond neemt bijvoorbeeld heel veel signalen van de rest van het gezin over, als iedereen gestrest is dan heeft dit ook zijn weerslag op het welzijn van een hond. Voor een hond kan het daarom prettig zijn om deze tijdens de verhuizing voor een paar dagen onder te brengen bij familie, kennissen of een pension. Zodat de hond weer in huis komt als het meeste geregeld is.

Gaat u verhuizen met een kat dan is het vooral belangrijk om de kat eerst binnen te houden en te laten wennen aan het nieuwe huis. Er wordt dan ook aangeraden een kat ongeveer zes weken binnen te houden zodat deze gewend is aan de geuren van het nieuwe huis en dit ook als zijn of haar nieuwe huis beschouwd. Tijdens de verhuizing kan u uw kat eventueel in een rustige kamer houden met spullen waar de geur van het oude huis in zit. Zodat de kat niet onnodig gestrest raakt, onderbrengen bij familie, kennissen of vrienden kan natuurlijk ook.

Kijk voor meer informatie over verhuizen met huisdieren op het speciaal geschreven artikel op deze website.

Verhuizen checklist

Wilt u een handig overzicht van alles wat u moet regelen voor een verhuizing? Kijk dan bij onze checklist met handige verhuistips!