Een tijdje terug hebben wij al geschreven over verhuizen en uw eigen woning aanhouden. Maar in deze markt waarin de rente erg laag is zijn er er nog meer interessante opties. Zo heeft Business Insider berekend hoeveel meer huis u kan krijgen als doorstromer met €150.000,- extra. Het aantal hypotheekaanvragen was dit voorjaar zelfs twee keer zo hoog als in het voorjaar van 2019. Dit is deels te verklaren door woningeigenaren die hun hypotheek oversloten vanwege een lagere rente.

Het nadeel van oversluiten is dat er een boete betaald moet worden omdat de hypotheek vroegtijdig beëindigd wordt en hier dus behoorlijk kosten aan vast kunnen zitten. Hier komt het voordeel van verhuizen om de hoek kijken. In deze mark zou het zomaar kunnen dat u een behoorlijke overwaarde op uw huidige huis heeft. Wanneer u deze verkoopt met winst en een nieuwe hypotheek afsluit met een veel lagere rente kan u er aan het einde van de rit zelfs op vooruit gaan terwijl u er qua huis ook op vooruit gaat. U woont dus beter tegenover mindere maandlasten.

Hoe dat precies kan uitpakken? Lees hier het volledige artikel op Business Insider.