Laten we maar meteen met de deur in huis vallen; verhuizen geeft stress. Door middel van dit artikel zullen wij proberen tips te geven die de stress hopelijk verminderen maar dat verhuizen stress geeft blijft een feit. En dat is niet gek natuurlijk, want er gaat een hoop veranderen en u wilt niet dat het mis gaat. En het voordeel is, wanneer u weet dat u een stressvolle tijd tegemoet gaat, kan u het ook veel beter plaatsen.

Tip 1: Maak gebruik van een checklist

Het is een open deur en deze tip zal u waarschijnlijk overal tegenkomen. Maar dat is dan ook omdat het helpt. Maak gebruik van een checklist, maak uw eigen checklist. Het maakt niet uit, maar zorg dat u een lijst heeft waarop u dingen kunt afstrepen. Stress komt vaak ook omdat u niks wilt vergeten, met een checklist maakt u die kans een stuk kleiner.

Tip 2: Begin op tijd met het oproepen van hulpkrachten

Hulpkrachten zijn belangrijk tijdens een verhuizing, kijk welke vrienden en/of familie er kan helpen. Beter te veel mensen dan te weinig. Zo heb ik ook verhuizingen meegemaakt waarbij we met zoveel waren dat alles binnen 2 uur over was. Daarna was er zelfs ruimte voor gezelligheid met een hapje en drankje na afloop. Alles is over en iedereen heeft nog een gezellige dag ook, wat wilt u nog meer?

Tip 3: Nummer de dozen en schrijf op wat er in zit

Houd rekening met de volgorde van inpakken en uitpakken en nummer de dozen. Ook hier heb ik met eigen ervaring kunnen zien hoe het werkt als dit niet gebeurd. Dat was niet zo gezellig als bij tip 2. Geen idee waar je moet beginnen met uitpakken met als gevolg dat het hele huis vol dozen stond en niemand wist waar te beginnen. Geloof mij, dit wilt u voorkomen!

Tip 4: Houd rekening met eventuele huisdieren

Ook voor huisdieren kan een verhuizing een stressvolle bedoeling zijn. Houd hier dan ook rekening mee, een hond vraagt weer een andere voorbereiding dan wanneer u met katten gaat verhuizen. Lees voor meer informatie ons blog over het verhuizen met huisdieren.

Tip 5: Plan niet te strak, houd ruimte voor een baaldag

Probeer de verhuizing niet te strak te regelen, zorg ervoor dat wanneer u het even niet ziet zitten u ook uw rust kunt pakken. Door niet te strak te plannen kunt u best op een dag waarop het maar niet lijkt te lukken een wandeling gaan maken of iets anders doen om te ontspannen zonder dat u daarvoor in tijdnood komt.

Tip 6: Geloof niet in sprookjes

Wanneer u op zoek gaat naar informatie over verhuizen komt u ook blogs tegen over perfecte verhuizingen. Met behulp van de checklist ging alles perfect, u ziet foto’s van een lachend gezin. Geloof mij, dit bestaat niet. Er gaan dingen fout, er zal vast wel een woordenwisseling zijn met uw partner. Het hoort allemaal bij een verhuizing. Probeer dat dan ook een beetje luchtig op te nemen mocht het voorkomen. De perfecte verhuizing bestaat niet, het is nou eenmaal een stressvolle periode.

verhuizen stress