In het jaar waarin de huizenprijzen flink zijn gestegen zien we in november een daling van een gemiddelde huizenprijs van €350.224 naar €344.217. Ondanks deze daling, liggen de huizenprijzen nog ver boven de huizenprijzen van vorig jaar, zo was de gemiddelde huizenprijs in 2019 8,9% minder dan dat deze nu in november is, blijkt uit cijfers van het CBS.

huizenprijzen november 2020

Ondanks de coronacrisis blijven de huizenprijzen flink oplopen, dit heeft dan ook vooral te maken met de krapte op de huizenmarkt. Hierdoor wordt het ook voor starters steeds lastiger een geschikte woning te vinden. Voor deze website hebben wij ook onderzoek gedaan naar de huizenprijzen in Amsterdam en Den Haag. Wij hebben hiervoor onderzocht of er nog betaalbare woningen te vinden waren via Funda. Dit bleek wel het geval, al was de keuze beperkt Opvallender was dat na het plaatsen van de artikel de meeste woningen binnen twee weken alweer verkocht waren. Naast de financiën komt er dus ook een portie geluk bij kijken.

verkochte huizen november 2020

Het aantal verkochte woningen ligt wel meer in lijn met de voorgaande jaren alleen door het geringe aanbod en de hoge vraag is de prijs wel een stuk hoger dan de voorgaande jaren. Of de huizenprijzen de komende tijd nog blijven stijgen zijn de kenners het nog niet over eens. Deskundigen van de ING geven aan dat de huizenprijzen licht zullen dalen, zoals we deze maand al gezien hebben. Dit zal te maken hebben met het vertrouwen in de huizenmarkt en de huidige coronacrisis. Echter, makelaarsorganisatie NVM laat weten dat zij verwachten dat de huizenprijzen flink zullen blijven stijgen de komende periode.